Behoort u tot de mensen die dol zijn op een VPN-applicatie met een mooie interface? Wilt u ExpressVPN gebruiken, maar vindt u het niet prettig om de opdrachtregel te gebruiken waarin u het programma moet installeren en opdrachten moet typen zoals “expressvpn connect france” en instellingen moet wijzigen via de opdrachtregel? Wij hebben goed nieuws voor u! U kunt ExpressVPN nu downloaden en installeren voor Ubuntu met een grafische interface.
Voordat we verdergaan, laten we u snel zien hoe u de ExpressVPN-applicatie met een GUI op uw Linux-computer installeert.
Hoe installeert u ExpressVPN voor Linux met een GUI.
De beste plek om te beginnen is op de ExpressVPN-website waar u handmatig het installatiebestand voor ExpressVPN downloadt.
De pagina waarop u terechtkomt, ziet er zo uit.

Klik op de tekst “Download App” en het installatiebestand wordt vervolgens gedownload naar uw computer. Afhankelijk van uw besturingssysteem kunnen er kleine wijzigingen zijn, maar in Ubuntu is dit wat u moet doen nadat u het bestand hebt gedownload.
- Ga naar de map waarin het gedownloade bestand zich bevindt.
- Voer de opdracht uit: “sudo chmod 764 expressvpn-linux-universal……” Zorg ervoor dat u de bestandsnaam correct invoert, wat het gemakkelijkst is door de tab-knop te gebruiken om de bestandsnaam automatisch in te vullen nadat u het begin van de opdracht hebt geschreven.
- Voer nu de volgende opdracht uit: “./expressvpn-linux-universal…..” Gebruik nogmaals de tab-knop om de bestandsnaam correct in te voeren. Dit zal automatisch de GUI-versie van ExpressVPN op uw Linux-computer installeren en u bent klaar om het te gebruiken.
Terwijl u naar de lijst met programma’s kijkt die op uw Linux-computer zijn geïnstalleerd, ziet u nu ExpressVPN met een ExpressVPN-pictogram in de lijst. U bent klaar om het programma te starten.
Ik vind ExpressVPN in het startmenu van mijn Linux-systeem. Het is tijd om het programma te starten.
Een nadere blik op de ExpressVPN GUI-applicatie voor Linux.
Het eerste dat u tegenkomt, is het inlogscherm.

Vroeger moest u de inlogfunctie gebruiken in de opdrachtregel, maar hier hebben we een interface die behoorlijk lijkt op de Windows-applicatie. Het is eenvoudig om uw e-mailadres en wachtwoord in te voeren of om u aan te melden met een activeringscode. Zodra u bent aangemeld, is de applicatie extreem eenvoudig te gebruiken, omdat u direct kunt kiezen met welke server u verbinding wilt maken in de beschikbare landen.

Zoals u hierboven kunt zien, ben ik verbonden met een ExpressVPN-server in Oostenrijk. Als ik de instellingen wil wijzigen, hoef ik de opdrachtregel niet meer te gebruiken, maar kan ik in plaats daarvan op het instellingenpictogram in de rechterbovenhoek van de applicatie klikken en kan ik allerlei instellingen wijzigen.

Er is een instellingenvenster waarin u kunt beslissen of u wilt dat ExpressVPN advertenties, sites voor volwassenen, trackers en schadelijke sites blokkeert. Dit zijn nuttige instellingen die sommige mensen willen activeren, terwijl anderen ze liever hebben uitgeschakeld. Standaard zijn deze instellingen uitgeschakeld.

Wil je de VPN altijd geactiveerd hebben, maar niet per se alle applicaties dwingen om de VPN-verbinding te gebruiken? Dat is wat je kunt doen met split tunneling, en in de nieuwe applicatie met GUI voor Linux kun je alles eenvoudig instellen.
Natuurlijk is het iets ingewikkelder dan in Windows, want zodra je begint te zoeken naar welke app je in welke tunnel wilt draaien, moet je ook daadwerkelijk de directory vinden waarin de applicatie zich bevindt. Een goed advies is dat de meeste ingebouwde applicaties in Linux zich in de directory /usr/bin/ bevinden. Het kan dus een paar seconden of minuten extra duren om de applicatie te vinden die je aan je tunnelingsysteem wilt toevoegen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, hoeft dit niet veel tijd te kosten.

Er zijn veel beschikbare protocollen waaruit je kunt kiezen in de ExpressVPN-applicatie. Voor de meeste mensen is het het beste om de automatische instelling te gebruiken, maar als het voor u belangrijk is om Lightway of OpenVPN te gebruiken en TCP of UDP, dan kunt u het programma dwingen om uw geselecteerde protocol te gebruiken in het instellingenvenster.
ExpressVPN voor Linux – eenvoudig te gebruiken met de nieuwe interface.
Wanneer u ExpressVPN voor Linux installeert met de nieuwe grafische gebruikersinterface, zult u snel ontdekken dat het heel eenvoudig te gebruiken is. Het is goed om te weten dat dit alleen een GUI-applicatie is, dus u kunt het niet starten met de ouderwetse opdrachtregelopdrachten zoals “expressvpn connect france” of soortgelijke opdrachten. Als u ExpressVPN wilt uitvoeren met behulp van de opdrachtregel, dan zult u de applicatie moeten downloaden die speciaal is bedoeld voor de opdrachtregel.
Wilt u ExpressVPN uitproberen? Klik op de knop hierboven om drie maanden gratis te krijgen wanneer u een abonnement van 12 maanden op de service koopt. U kunt ook een maandabonnement kopen en dit later verlengen naar een langer abonnement als u het product leuk vindt.
Wat u ook kiest, u bent altijd beschermd door het 30 dagen volledige restitutiebeleid van ExpressVPN.
Hebt u de GUI-applicatie voor Linux van ExpressVPN gebruikt? Wat vond u ervan? Heeft u nog vragen die u graag beantwoord wilt zien voordat u het uitprobeert? Schrijf hieronder een reactie en laat ons van u horen!